خرما از ميوه هاي بسيار مفيد است كه متاسفانه در برنامه هاي غذايي ما بطور مرتب قرار ندارد .خرما يكي از پرمصرفترين خوراكيهايي است كه در ماه مبارك رمضان بر سر سفره افطار گذاشته ميشود.
مصرف رطب و خرما انرژی لازم را به سرعت در اختیار بدن قرار میدهد و مواد از دست رفته را جبران میکند. خرما به علت سالم و طبیعی بودن و همچنین در بر داشتن مواد غذایی مفید برای سلامتی انسان، بايد جزء جدایی ناپذیر سبد غذايي باشد.
پژوهشهای جدید فواید قرار دادن خرما در برنامه غذایی روزانه را تایید میکنند. اصولا مصرف یک رژیم غذایی مناسب که شامل انواع میوه و سبزی باشد، به عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر سرطان شناخته شده است. مصرف خرما، روش شناخته شدهای برای درمان سرطان و سایر بیماریهای عفونی است.
خرما میتواند با مهار رادیکالهای آزاد، از تخریب مولکولی ناشی از این رادیکالها جلوگیری کند. به نظر میرسد علت ابتلای بسیار کم ساکنان شبه جزیره عربستان در زمانهای قبل به بیماری هایی نظیر تصلب شرایین، مرض قند و سرطان که تصور میشود ناشی از رادیکالهای آزاد هستند، مصرف فراوان خرما باشد. ترکیبات موجود در خرما، قادر به نابودی کامل رادیکالهای سوپراکسیدانت هستند این عناصر که اصلیترین رادیکالهای آزاد در بیشتر سیستمهای زیستی هستند، میتوانند در بدن به گونههای فعالی، نظیر رادیکال هیدروکسیل، پروکسیل و الکوکسیل تبدیل شوند. شیره خرما حتی رادیکالهای هیدروکسیل را نیز نابود میکند.
خرما شامل ۲۵درصد ساكاروز، ۵۰درصد گلوكز و مواد آلبومينوئيدي آب و پكتين است. خرما ويتامينهايي مانند C , B , Aو Eو حاوي مقاديري املاح مدني است. تركيب خرماي تازه در صد گرم كه خانم كاوهيي از به عنوان ميوه تازه نام ميبرد، شامل ۱۶۳كالري انرژي، ۰/۹گرم پروتئين ۰/۳گرم چربي، ۳۸گرم گلوسيد، ۳۰ميلي گرم فسفر ، ۱/۳ميلي گرم آهن ، ۵۱ميلي گرم كلسيم و ۱۰ ميلي گرم ويتامين Cاست. به علاوه ميوه خشك (خرماي خشك)، ۳۰۰كالري انرژي، دو گرم پروتئين، ۰/۶گرم چربي، ۶۰ميلي گرم گوگرد ۵۰ميلي گرم فسفر، ۶۵۰ميلي گرم پتاسيم، ۶۵ميلي گرم منيزيم، ۷۰ميليگرم كلسيم دو ميلي گرم آهن و ۲/۲ميلي گرم نياسين و مقدار كمي سديم دارد.
تاثير خرما بر سلامتي در تحقيقات متعددي بررسي شده است.از آنجا كه خرما در گروه ميوهها طبقه بندي ميشوداز فوايد مصرف ميوه و سبزي برخورداراست. به علاوه خرما به علت چربي كمي كه دارد به عنوان ماده غذايي كم چربي در نظر گرفته ميشود. به خاطر مقادير ناچيز سديم ، بيماران مبتلا به فشار خون بالا با مصرف آن مشكلي نخواهند داشت ، مگر اينكه با مصرف نامتعادل باعث اضافه وزن در آنها شود. بيشترين اهميت خرما به علت تامين فيبر گياهي است.به گفته دانشمندان مصري ، خوردن ۸۰گرم خرما، ۱۰درصد نياز روزانه بدن به نياسين را جبران مي كند. “نياسين” برطرفكننده مشكلات گوارشي، رواني و پوستي است. اين مقدار خرما همچنين پنج درصد نياز روزانه به ويتامينهاي B1و B2 را كه در سلامت اعصاب و دستگاه گوارش نقش دارند ، تامين ميكند.
منبع مطلب جهت كسب اطلاعات بيشتر : http://www.khabaronline.ir و http://www.pezeshk.us